VI ERBJUDER BEHANDLING AV
MISSBRUK OCH BEROENDE INOM
ALKOHOL, DROGER, LÄKEMEDEL OCH SPEL

FÖR RÅDGIVNING, RING 011-540 70

FÖR RÅDGIVNING, RING 011-540 70

SÅ FUNGERAR VÅR BEHANDLING

En vistelse på The Drawing Room pågår i 28 dagar. Det är den tid som har visat sig vara rimlig för att kunna fokusera på problemen och för att åstadkomma en riktig förändring. Behandlingen genomförs tillsammans med andra klienter (max 9 åt gången). Upplägget är anpassat för att du ska kunna använda din tid så effektivt som möjligt och för att grupptillhörigheten ska kunna bibehållas på bästa tänkbara sätt när du återvänder hem.

Covid-19

The Drawing Room har gjort anpassningar för att även under rådande omständigheter med Covid-19 kunna erbjuda alla tjänster på ett tryggt sätt.

Vi har digitala plattformar som möjliggör bedömningar och enskilda samtal utan att man behöver komma till oss på plats.  Vi erbjuder även vår efterbehandling i digital form. Vi iakttar med största försiktighet eventuella symptom på personal och klienter. The Drawing Room har fortsatt öppet och följer och anpassar verksamheten noga efter folkhälsomyndigheten rekommendationer.

  • Behovsanpassat
  • Hög integritet
  • Individuell behandlingsplan
  • Många av våra klienter har nyckelpositioner i arbetslivet eller är egenföretagare

BEHANDLINGAR

Alla beroenden har saker gemensamt, till exempel hur hjärnan och beteenden förändras över tid. Däremot är alla klienter unika och behandlas därefter med hjälp av en individuell behandlingsplan.

Alkoholberoende kan variera i allvarlighetsgrad och är komplicerat på grund av att beroendet ofta har pågått länge innan man söker hjälp. Drogberoende utmärker sig genom att det ofta är illegalt och att det innebär abstinensbesvär över lång tid. Spelberoende skapar sina unika tankefällor och innebär ofta långvariga ekonomiska konsekvenser.

ALKOHOLMISSBRUK

Alla som kommer till oss är inte allvarligt alkoholberoende och det finns olika typer av drickande. Tillsammans hittar vi din nivå av problematik och hur din behandling ska se ut.

Alkoholmissbruk behandling

 

DROGMISSBRUK

Vad fyller drogerna för funktion? Hur kan jag hantera mina sociala sammanhang utan att livet känns tråkigt? Flyr jag från något med hjälp av droger? Dessa är de centrala frågorna i din behandlingsplan.

Drogmissbruk behandling

SPELBEROENDE

Spelberoende påverkar hjärnan på liknande sätt som andra beroenden och kan därför behandlas på liknande sätt. Med vår hjälp kan du sluta jaga förluster och möta verkligheten.

Spelberoende behandling

Läkemedelsberoende

För många är läkemedlet en viktig resurs mot till exempel smärta, ångest eller depression. Risken är att användandet övergår till att bli ett beroende som är destruktivt och beroendet långsamt smyger sig på.

Läkemedelsberoende behandling 

”Enormt tacksam över den värme och kärlek jag upplevt från alla här. Jag har fått med mig så mycket styrka, tro och verktyg. Supernöjd och upplever att det var den bästa present jag gett mig själv.”

HUR KOMMER JAG TILL ER?

Kontakta oss för ett möte där vi tillsammans ser över din situation, förutsättningar samt problemnivå. Efter mötet skapar vi en behandlingsplan just efter dig och dina behov. Efter överenskommelse bokas en dag in där behandlingspersonal tar emot dig för att säkerställa dina behov på bästa sätt.

Kontakta oss så ger vi dig råd hur du kan gå tillväga

FINANSIERING

Du kan finansiera din behandling via din arbetsgivare, genom vissa försäkringar eller genom en privat finansiering.

ÄR DU OROLIG ÖVER DIN KONSUMTION?

Dricker eller använder du för mycket droger? Med vårt test kan vi ge dig en indikation över hur din konsumtion ser ut.